Την 1η Δεκεμβρίου, στο Βυζαντινό Μουσείο, η Geosystems Hellas φιλοξένησε μια σημαντική εκδήλωση. Σηματοδότησε την έναρξη του Green Cluster on Cultural Heritage – μια συλλογική προσπάθεια για την προστασία των πολιτιστικών μνημείων από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αποτελούμενη από έξι έργα -ΤRIQUETRA, Thetida, Moxy, Stecci, GoGreen και RescueMe- η συγκέντρωση είχε ως στόχο να ενώσει αυτές τις πρωτοβουλίες προς έναν κοινό στόχο. Κάθε έργο φέρνει συγκεκριμένη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση των άμεσων απειλών που αντιμετωπίζουν τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτή η εναρκτήρια συνάντηση ανέδειξε μια κοινή αφοσίωση στη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς εν μέσω περιβαλλοντικών προκλήσεων.
Στη συνάντηση, η Μπέττυ Χαραλαμποπούλου συντόνισε και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Οι παρουσιάσεις ανέδειξαν τις νέες τεχνολογίες και τις επιπτώσεις διαφόρων έργων, συμπεριλαμβανομένων των καινοτομιών της TRIQUETRA, των πρωτοποριακών λύσεων της RescueME, των διορατικών γνώσεων της Stecci, της συμβολής της THETIDA, των δυναμικών πρωτοβουλιών της Moxy, της οραματικής προσέγγισης του Greenart Project και των μετασχηματιστικών προσπαθειών του GoGreen.
Σημαντικοί προσκεκλημένοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και τη συμβολή τους στη συνάντηση με τις δηλώσεις τους. Οι δηλώσεις του κ. Αθανάσιου Γεράκη, έδωσαν έμφαση στη συνεργασία και την καινοτομία, της κας Irena Kowalczyk-Kedziora, υπογράμμισαν την ευθυγράμμιση της πολιτικής της ΕΕ και τον κοινωνικό αντίκτυπο, του καθηγητή Ευθύμιου Μπακογιάννη τόνισαν τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της κλιματικής αλλαγής στον αστικό σχεδιασμό, και του καθηγητή Κωνσταντίνου Καραντζάλου, τόνισαν τον ρόλο των έργων στην προώθηση των τηλεπικοινωνιών και των ψηφιακών τεχνολογιών, συνθέτουν μια ολοκληρωμένη αφήγηση. Οι γνώσεις τους σχηματίζουν ένα συνεκτικό μωσαϊκό, τονίζοντας την αλληλένδετη σημασία της συνεργατικής καινοτομίας, της κοινωνικής απήχησης, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της τεχνολογικής προόδου σε αυτό το σύμπλεγμα έργων.
Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο στον ιστότοπο του έργου TRIQUETRA εδώ.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα για το TRIQUETRA