Παρασκευή, Νοέμβριος 17, 2017
Text Size

H Geosystems Hellas με χαρά σας ανακοινώνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού FabSpace HackOnEarth ανοιχτής καινοτομίας στον τομέα των γεω-δεδομένων (geo-data) και της γεω-πληροφορικής (geo-information), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου στο α2-innohub στο Μαρούσι. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία νέων εφαρμογών, υπηρεσιών, πλατφορμών, τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για κλάδους της οικονομίας (όπως η γεωργία ακριβείας) και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μέσω της χρήσης γεω-δεδομένων (geo-data) και γεω-πληροφορικής (geo-information), αξιοποιώντας τις υποδομές του FabSpace (Space Fabrication Lab).
Το FabSpace 2.0 είναι έργο που συγχρηματοδοτείται από το Horizon 2020 της ΕΕ. Στόχο του, η δημιουργία και η λειτουργία ενός σημείου ανοικτής πρόσβασης σε γεω-δεδομένα, εφαρμογές, λογισμικό και προκλήσεις όπου φοιτητές, ερευνητές, επίδοξοι επιχειρηματίες και απλοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του FabSpace και να σχεδιάζουν και να δοκιμάζουν τις δικές τους εφαρμογές. Συμμετέχουν οι UPS, UoRT, CSL, TUDA, WUT, ICCS, Aerospace Valley, BIC Lazio, WSL, Cesah, Opegieka, Corallia, Terranis, Idgeo, EBN (https://www.fabspace.eu).

Η Geosystems Hellas παρείχε ως βραβείο στην πρώτη νικήτρια ομάδα της πρόκλησης 3, φιλοξενία στα γραφεία της για την περαιτέρω υποβοήθηση ανάπτυξης της ιδέας για διάστημα 3 μηνών.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό είναι:

 

  • Molia-42: δικτυακή πλατφόρμα που θα μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τη βλάστηση μίας περιοχής κερδίζοντας τρίμηνο πρόγραμμα επώασης στα γραφεία της εταιρείας Geosystems Hellas
  • Agrobuddies: «έξυπνη» εφαρμογή για αγρότες για τη βέλτιστη διαχείριση των καλλιεργειών τους και κατέκτησαν το χρηματικό έπαθλο που πρόσφερε το si-Cluster και την υποστήριξη του FabSpace για την επιτάχυνση της επιχειρηματικής τους ιδέας
  • Inagros: εύχρηστη συσκευή που παρέχει απλοποιημένη πληροφόρηση στον αγρότη μέσω της χρήση δορυφορικών δεδομένων.
  • Maptastic: εφαρμογή για ασφαλείς θαλάσσιες τουριστικές δραστηριότητες και πρόβλεψης ατυχημάτων, π.χ. επιθέσεις καρχαριών.  
  • Space Dementia: πλατφόρμα που θα συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο με στόχο να μπορεί να ενημερώνει τους τουρίστες που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας π.χ. για την αποφυγή χιονοστιβάδων σε χειμερινά θέρετρα.
  • Aeacus: εφαρμογή μέσω κινητού τηλέφωνου που παρέχει πληροφορίες στους αγρότες για την κατάσταση της καλλιέργειάς τους με απλό και πρακτικό τρόπο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλο το φωτογραφικό υλικό του FabSpace HackOnEarth.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. Διαβάστε επίσης, δημοσιευμένο άρθρο στο in.gr.

SmartNet logo

5DMuPLIS-logo-short small